Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinaria Purcari - România, mulțumim!

ro

25 Nov, 2013 14:31 1054 Marime text
Cu sinceritate,
Vinăria Purcari
#vindinmoldova
 
București, 25 Noiembrie 2013. Vinăria Purcari mulțumește românilor pentru sprijinul arătat vinurilor moldovenești în fața embargoului impus de Rusia în 10 septembrie. Sute de români s-au implicat în campania #vindinmoldova, lansată de Vinăria Purcari ca o reacție la embargo, arătându-și suportul pentru vinurile din Republica Moldova pe www.purcari.md/vindinmoldova.
Autoritățile române și-au arătat și ele susținerea față de vinificația din Moldova, prin organizarea Galei Vinurilor din Republica Moldova, în perioada 13 – 17 noiembrie. Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților din România, Valeriu Zgonea, și Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, în incinta Palatului Parlamentului.
"Expoziția de vinuri moldovenești este un semnal că Parlamentul și Statul Român susțin economia Republicii Moldova, suntem alături de prietenii noștri care acum câteva săptămâni, peste 100.000, au manifestat pro—Europa. Am speranța că în viitorul apropiat din ce în ce mai mulți români vor cumpăra aceste produse susținând economia Republicii Moldova ca un semnal că cele două state, dar o singură familie, se înțeleg reciproc", a spus Valeriu Zgonea, la deschiderea expoziției vinurilor din Republica Moldova.
Liderul deputaților a rămas plăcut impresionat de vinurile de Purcari, menționând ca este unul din vinurile sale preferate - “E un vin foarte bun - vă garantez. L-am băut mai demult.”.
Personalitățile care au vizitat expoziția au putut degusta și afla povestea vinurilor de Purcari, printre acestea numărându-se și Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al României, Daniel Constantin, Iulia Creangă - un sommelier de renume și strănepoata celebrului povestitor Ion Creangă, Niculae Mircovici, deputat în Parlamentul României şi senatorul Viorel Badea.
Susținerea românilor față de vinurile Purcari a fost încununată și de 3 trofee câștigate la concursul “Premiile de Excelență”, organizat de Vinul.ro. Vinul “Purcari Icewine 2012” a fost premiat cu medalia de aur, fiind urmat de “Negru de Purcari 2009 Anniversary Edition” şi “Alb de Purcari 2011”.
 
 
 Vinăria Purcari își propune să fie tot mai aproape de consumatorii români și să afle opinia lor despre vinurile moldovenești. Cea mai recentă interacțiune cu partenerii și consumatorii din România s-a desfășurat în perioada 22 – 24 noiembrie, la expoziția “Goodwine 2013”, unul din cele mai importante evenimente dedicate vinului.
Așteptăm opiniile voastre despre vinurile Purcari pe pagina de Facebook  www.facebook.com/purcari.
***
Vinăria Purcari, fondată în 1827, este cea mai celebrată cramă din Moldova. Prima medalie de aur a fost obţinută în 1878, la Expoziţia Mondială din Paris, când oenologii francezi au fost profund impresionaţi de aroma bogată şi culoarea intensă a vinului Negru de Purcari. De-a lungul anilor, colecția de vinuri Purcari a câștigat mai mult de 140 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, dar și legendara apreciere la curtea regală din Marea Britanie.
Vinăria Purcari face parte din Bostavan Wineries Group, liderul pieței vinicole din Moldova. Pe lângă antreprenorul Victor Bostan, printre acţionarii grupului se numără fondul american Horizon Capital şi Banca Mondială, prin fondul de investiții IFC. Acţionarii grupului au investit mai mult de $50m în dezvoltarea Bostavan Wineries pentru a crea un lider al pieţei regionale de vinuri. În România, grupul este prezent prin investiția în Crama Ceptura, unul din producătorii de vârf din zona Dealu Mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii