Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pod tricolor peste Prut

ro

05 Jun, 2015 10:01 1075 Marime text
Un steag imens de 300 de metri va acoperi podul peste Prut de la Sculeni. Inițiativa aparține organizațiilor unioniste și va avea loc sâmbătă, 6 iunie, la ora 14:00.


În amintirea Podurilor de flori din anii 1990, unioniștii se adună sâmbătă la Sculeni pentru a întinde un steag imens peste podul de la Prut. Participanții vor veni de pe ambele maluri ale Prutului, cerând Unirea Republicii Moldova cu România.


„E datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion și Doina Teodorovici, Adrian Păunescu și a întregii generații a Podurilor de Flori.  Sâmbătă ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, pașnic. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaș steag tricolor pentru a cere ca interdicția lui George Simion să fie ridicată” a menționat Anatol Ursu, reprezentantul organizației „Tinerii Moldovei”, din Chișinău.


Persoanele din România care doresc să participe se întâlnesc la București, ora 05:00 în Piața Universității și în Iași, în fața Mitropoliei, la ora 12:30.


Reamintim că 25 000 de persoane au participat la Chișinău luna trecută la un miting pentru Unire desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale. O manifestație de protest cu un număr similar de oameni va avea loc duminica aceasta, 7 iunie.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012


5 iunie 2015
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii