Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Ştefan Andrei poate deveni campion european cu ajutorul tău! Află-i povestea de viaţă într-un material emoţionant realizat în cadrul campaniei CREDE ÎN BINE!

ro

18 Aug, 2015 17:11 864 Marime text
Artele marţiale s-au dovedit salvarea pentru un tânăr bucureştean, abandonat de părinţii naturali încă de la naştere. Copilul a învăţat cu greu să vorbească, însă timiditatea şi frica de străini şi le-a învins abia după ce s-a apucat de karate, la un centrul social din sectorul 2. Ionuţ Ştefan Andrei este eroul de astăzi al campaniei Focus CREDE ÎN BINE.
 
La cei 14 ani ai săi, Ionuţ Ştefan Andrei a învins mai mult decât adversarii în kimono. Şi-a învins propriile limite. Abandonat în spital de părinţii naturali, el a fost preluat de asistenţi parentali. “Ionuţ a ajuns la noi în 2002, la vârsta de un an, era un copil abandonat în spital, neajutorat, cu deficienţe de vorbire. L-am dat la şcoală la aproape opt ani, pentru că trebuia să meargă la o şcoală ajutătoare şi noi n-am vrut, l-am mai ţinut un an acasă”, povesteşte asistentul parental Vasile Lazăr.
 
Copil sfios, care abia dacă scotea o vorbă, Ionuţ s-a schimbat total după ce a păşit în sala de antrenament. În ring, acest tânăr se mişcă fulgerător şi ştie să învingă. Dovadă stau trofeele obţinute în cei doi ani de când face karate. “La început a fost mai greu, dar acum am văzut ce înseamnă karate. M-am apucat de un sport care chiar îmi place”, mărturiseşte Ionuţ.
 
Băiatul face trei antrenamente pe săptămână, sub îndrumarea unui maestru devotat pe care a reuşit să-l impresioneze. “Este un sportiv muncitor şi foarte modest. La asta lucrăm, la autocontrol, pentru că este foarte emotiv. El vine dintr-un mediu de copii defavorizaţi, iar noi asta încercăm să promovăm, să ajutăm copiii defavorizaţi, să nu piardă timpul pe străzi în orele libere, să petreacă timpul într-o sală de sport, să crească şi să se educe sănătos”, spune Sensei Gheorghe Florian, maestrul care-l antrenează pe Ionuţ.
 
Acum, atât băiatul cât şi familia sa adoptivă visează la victorii răsunătoare. Aflaţi întreaga poveste a lui Ionuţ Ştefan Andrei în această seară la Focus, de la ora 18:00, la Prima TV.
 
Dacă vreţi să-i întindeţi o mână de ajutor lui Ionuţ sau unui alt copil talentat din oraşul vostru, scrieţi-ne pe adresa voluntar@ajungemmari.ro. Oricine poate deveni mentorul sau prietenul unui copil cu har, provenit dintr-o familie defavorizată!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii