Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Zile si Nopti Albe la Snagov

ro

21 Aug, 2013 18:28 3461 Marime text
Primaria Snagov impreuna cu Fundatia pentru Democratie, Cultura si Libertate organizeaza in perioda 6 - 8 septembrie a.c. Festivalul Zile si Nopti Albe la Snagov.
Proiectul isi propune sa relanseze zona Snagovului, care de acum 80 de ani a fost conceputa ca un spatiu de agrement pentru bucuresteni si prahoveni. Anul acesta se implinesc 80 de ani de cand Primarul General al Capitalei Dem Dobrescu, in anul 1933, anunta inscrierea Snagovului in circuitul turistic al Bucurestiului.

Manifestarea se bucura de spijinul comunitatii de afaceri din zona si - poate nu intamplator -majoritatea companiilor din Snagov au ca domeniu de activitate tocmai agrementul.
Ne propunem ca manifestarea sa devina una de traditie, iar anul acesta sa fie doar prima editie dintr-un lung sir de editii anuale.
Manifestarea va dura trei zile si doua nopti si se va desfasura in diferite locatii din Snagov.
Vineri, 6 septembrie 2013, prima zi a festivalului, este dedicata bunicilor si nepotilor, dar si motociclistilor. Sambata si duminica, 7-8 septembrie, sunt dedicate publicului larg.

Vom organiza manifestari sportive atat pe lacul Snagov - Regata Old Boys and Girls a fostelor glorii ale canotajului romanesc - dar si concursuri intre echipaje formate ad hoc. Pe stadionul Comunei Snagov se vor organiza un meci „old boys” – membri ai nationalei de fotbal a Romaniei contra echipelor comunelor partenere si meciuri ale echipelor de tineret. Vom mai organiza concursuri de pescuit, dar si un concurs de gatit la care vom invita sa se inscrie primari din diferite localitati.
Nu i-am uitat nici pe biciclisti care vor fi invitati sa participe si pentru care vor fi organizate trasee si concursuri si carora le vom asigura spatii de campare.
Activitati in aer liber cum ar fi golf, echitatie pentru copii, manifestari sportive organizate ad-hoc vor fi organizate in diferite locatii ale partenerilor la fel ca si un targ de produse traditionale alimentare si ne alimentare si un targ de carte la care speram sa beneficiem de prezenta unor autori.

O idee la care tinem foarte mult si pe care dorim sa o lansam cu aceasta ocazie o reprezinta „conferintele Descult prin iarba” - o suita de intalniri cu omeni din diverse medii care vor vorbi despre domenii de mare interes in fiecare dimineata intre orele 07:00 – 08:30. La aceste conferinte vor fi lectori personalitati bine cunoscute dar si anonimi de succes cu profesii atipice.
Festivalul se va incheia cu o defilarea ambarcatiunilor pe lacul Snagov la care vor participa si riveranii cu ambarcatiunile lor.
Serile sunt dedicate concertelor hard rock vineri noapte si un concert cu artisti de toate genurile sambata. Bineinteles nu vor lipsi de acum traditionalul foc de artificii si joc de laser vineri si sambata noaptea.
 
Programul festivalului
(versiunea 21.08.2013)
 
VINERI 6 septembrie
 
Ziua Seniorilor si a Nepotilor
 
 1. Artha Park (incepand cu ora 11.00 pana seara tarziu )
a. Ciclism
b. Poveste cu Cai - Echitatie in manejul parcului
c. Plimbare cu caiacul in arealul Bazei nautice de agrement Artha
d. Pescuiti pentru pitici – in jurul Cozii Linti a lacului Snagov – nu avem amenajari speciale
e. Suprafete de gazon pentru diverse jocuri organizate ad hoc (minifotbal, volei, badmington) de catre instructori voluntari si implicati de catre organizatori in aceasta activitate
f. Targul de carte de la Snagov (Artha Park poate pune la dispozitie o suprafata de cca 3000 mp pentru instalarea standurilor)
g. Spectacol copii
 
2. Gardena (incepand cu ora 11.00 - 23.00)
a. Ateliere de gradinarit
 
3. Dolce Vita (10.00 – pana la ultimul client)
a. Spatiu special amenajat pentru gratare
b. Restaurant
4. Meniu Festivalului (Ciorba Imparateasca de peste / Saramura peste / Gulas vita / Pui de tara la jar)
 
5. Hanul Vlasiei Snagov (10.00 – pana la ultimul client)
a. Restaurant – meniu traditional romanesc
 
6. Club Marina Port Snagov (10.00 – 22.00)
a. Plimbare pe lac cu divesre ambarcatiuni
- Vaporas;
- Inchiriere hidorbiciclete si barci cu vasle
 
7. Fundatia pentru Democratie, Cultura si Libertate (21:00 – 23.00)
a. Conferinta: Fondurile europene – sa invatam din greselile trecutului – Complexul CFR Astoria (Snagov)
 
 Noaptea motociclistilor
Insula Talentelor
a) Spatiu de campare
b) Spectacol de muzica
  
SAMBATA 7 - DUMINICA 8 Septembrie
 
 1.Artha Park
 
a) Ciclism
b) Poveste cu Cai - Echitatie in manejul parcului
c) Plimbare cu caiacul in arealul Bazei nautice de agrement Artha
d) Pescuiti pentru pitici – in jurul Cozii Linti a lacului Snagov – nu avem amenajari speciale
e) Suprafete de gazon pentru diverse jocuri ad hoc organizate (minifotbal, volei, badmington) de catre instructori voluntari si implicati de catre organizatori in aceasta activitate
 
2. Gardena
a) Ateliere de gradinarit
 
3. Dolce Vita
a) Spatiu special amenajat pentru gratare
b) Restaurant
- Meniu Festivalului (Ciorba Imparateasca de peste / Saramura peste / Gulas vita / Pui de tara la jar)
 
4. Hanul Vlasiei Snagov (10.00 – pana la ultimul client)
a) Restaurant - Meniul Festivalului – mancare traditionala romaneasca
 
5. Club Marina Port Snagov
a) Plimbare pe lac cu divesre ambarcatiuni
- Vaporas;
- Inchiriere hidorbiciclete si barci cu vasle
6. Doua Lacuri – Doi Frati
a) Concurs de pescuit
b) Concurs de gatit
i. Aleea primarilor si a bucatarilor
Lansam brand-urile culinare ale Snagovului
- Borsul de Snagov
Sustinem brand-urile culinare ale partenerilor
- Cocosul de Rasa
- Ciorba de cocos de Rasa
 
7. Hotel Miraj
a. Targ de produse traditionale (alimentare si non-alimentare)
b. Targ de produse agricole snagovene
 
8. Fundatia pentru Democratie, Cultura si Libertate
a. Conferinta: Ce proiecte lansam impreuna in 2014 – 2020 – orele 21:00 – 23:00 – Complexul CFR Astoria (Snagov)
b. Descult prin iarba – conferinte desfasurate in timpul unor plimbari de dimineata
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andreea Zoica 05 Sep, 2013 20:30 Punct de vedere: Dupa 9 ani de munca in/pentru zona Snagov – din perspectiva de relansare eco-turistica, protectie a mediului si evenimente sociale / educationale – constat cu mare tristete aparitia unui nou primar incompetent (cu gasca / haita sa de pradatori) care vine cu o initiativa (cica “noua” – afirmand ca acest eveniment este “prima initiativa din ultimii 24 de ani de promovare a localitatii Snagov”. Pai numai eu am contribuit si coordonat proiecte precum: Realizare harta turistica (in 2005), 3 participari la targul de turism (din 2007 pana in prezent), realizare si implementare de ciruite eco-turistice si culturale (cu pliant / harta dedicate – www.snagov.ro), realizari de materiale de promovare pentru activitatile din zona (inclusiv pentru o parte din agentii economici locali), organizari de campanii de promovare pentru protectia mediului in zona si multe altele - proiecte la care Primaria a fost invitata de fiecare data. Cu tristete constat ca este de fapt o alta bataie de joc (din partea administratiei locale) atat pentru agentii economici din zona (care intradevar isi doresc ceva de calitate si pe termen lung) cat si pentru intraga comunitate locala. Evenimentul din pacate nu este decat o continuare si (re)luare a abuzurilor (datorita intereselor imobiliare). Detalii complete la http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=928.