Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Internațional de haiku-haiga, Ediţia a VII-a

ro

12 Aug, 2013 14:19 1234 Marime text
 Societatea de Haiku din Constanţa a organizat în perioada 7-11 august, împreună cu Fundația Brătianu, Societatea Română de Haiku din Bucureşti și Universitatea “Ovidius”, Festivalul Internațional de haiku-haiga, Ediţia a VII-a. La eveniment au participat oaspeţi din Canada, Bulgaria, Franţa, Serbia, Rusia, Ungaria, Noua Zeelandă dar şi din România.
Membrii Fundației Brătianu au fost gazdele invitațiilor în cea de-a doua zi a evenimentului, în cadrul unei excursii organizate la cetatea antică Histria. Aici, participanților li s-a făcut o descriere amănunțită a vechii așezări milesiene, a vestigiilor descoperite și expuse în clădirea Complexului Muzeal și a platoului din apropierea acesteia. Ziua a fost încheiată cu o masă tradițională dobrogeană.
Ultima zi a Festivalului a debutat cu o vizită la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța dar și la Edificiul Roman cu Mozaic acolo unde membrii Fundației Brătianu au asigurat cadrul festivității de premiere a participanților. În cea de-a doua parte a zilei au avut loc prezentări și lansări de carte cu tematică specifică, moment deosebit prin care s-a acordat o atenție specială domeniului cultural autohton, promovându-se valorile și spiritul creativ.
Invitații au fost încântați atât de calitatea Festivalului, cât și de vizitele organizate de gazde la diversele instituții culturale dobrogene. Diane Descôteaux, vice-președintele Federației Québécoise du Loisir Littéraire din Canada, a afirmat că evenimentul a fost un real succes și o șansă nemaipomenită pentru iubitorii de haiku să se întâlnească într-un astfel de cadru: ”Mă simt onorată să mă număr printre invitații acestui Festival. Este nemaipomenit faptul că tinerii sprijină activitățile de genul acesta și cred cu tărie că poezia tradițională japoneză a găsit un teren fertil în Constanța cu prilejul evenimentului”.
 
12.08.2013 Fundația Brătianu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Flori de cires 12 Aug, 2013 14:38 Felicitari tuturor si Fundatiei Bratianu care a participat trup si suflet la organizarea acestu festival!!!
  • racu costel 12 Aug, 2013 14:35 Felicitari pentru organizare si abnegatie!!! Sper sa continuati tot asa!