Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziția Fețele ascunse ale violenței -TINERI FĂRĂ ETICHETE – proiect de promovare a diversității în școala românească

ro

22 Jul, 2015 16:51 869 Marime text
Asociația Sigma Development Center Constanța, InterCultural Iceland, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Centrul de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanța desfășoară în perioada 20- 26 iulie expoziția Fețele ascunse ale violenței, realizată în cadrul proiectului TINERI FĂRĂ ETICHETE – proiect de promovare a diversității în școala românească.

Aceasta inițiativă dorește să atragă atenția asupra violentei de orice natură ( fizică, verbală, vizuală, etc), dar și asupra efectelor rezultate din ignorarea diverselor mesaje urbane, ce în timp au devenit mai mult sau mai puțin o „normalitate” în viața de zi cu zi a comunității noastre.
Proiectul demarat în august 2014 continuă printr-o serie de evenimente, întâlniri și dezbateri până în octombrie 2015.

În cadrul acestui eveniment (expoziția Fețele ascunse ale violenței), tinerii din Județul Constanța au surprins violența sub diferite forme: violența prin neimplicare socială (respectiv deteriorarea unor clădiri simbol din Constanța), violența îndreptată către diverse etnii, violența prin indiferență, respectiv ignoranța față de mediul înconjurător și multe altele.

Cei peste 300 de tineri, din liceele Colegiul de Marina " A.I.Cuza" din Constanța, Colegiul "Dobrogea" Castelu, Grup Școlar Cumpăna, Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia au surprins violenta cu care se intalnesc in viata de zi cu zi.
Expoziția "Fețele ascunse ale violenței" își dorește să aducă in atenția publicului problema toleranței și a non-discriminării prin expunerea fotografiilor realizate chiar de tinerii participanți la proiect. Expoziția va avea loc în perioada 20.07.2015 și 26.07.2015 în Piața Ovidiu, zona Biblioteca Colorată.

Finanţarea tuturor activităților desfășurate este asigurată prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta 1 “Implicare”, subcomponenta 1.3 “Încurajarea valorilor democratice”, cu o sumă totală nerambursabilă în valoare de 130769.48 euro. Pentru mai multe detalii despre proiect, activitățile și rezultatele sale vă invităm să urmăriți pagina www.tinerifaraetichete.ro.
Persoană de contact: Roxana Comes, Responsabil evenimente si promovare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii