Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat ICR Berlin - expozitia "Revin in 8 minute"

ro

07 Mar, 2016 16:11 1183 Marime text
Institutul Cultural Român din Berlin organizează în spațiile galeriei proprii cel de-al treilea proiect expozițional din acest an, după succesul vernisării în lunile ianuarie și februarie a expoziției tematice de grup The Facets of Hyperconnectivity și a expoziției personale Stop cadru de Silviu Gheție. Pe data de 8 martie 2016, cu începere de la orele 19.00, va fi vernisată expoziția personală a artistei Gabriela Culic, intitulată Revin in 8 minute. Cu această ocazie se va serba și Ziua Internațională a Femeii, într-o ambianță însoțită de un pahar de vin românesc. Expoziția va putea fi vizitată până pe 8 aprilie.

Expoziția artistei Gabriela Culic Revin in 8 minute  cuprinde 8 lucrări de pictură în ulei și proiecția filmului „8". Experiența audio-vizuală creată face trimitere spre un univers în plină mișcare, într-o alcătuire rotundă. În acest univers, zborul păsării constituie punctul de congruență a două forțe contrarii: tentația neantului și atracția pământului. Video-ul prezentat - ce constituie un film metaforă, cu multiple semnificații, în care narativitatea lipsește - cât și seria de 8 picturi, urmăresc  crearea unei atmosfere, a unei lumi de detașare  și de reflecție asupra întrebărilor existențiale. Expozitia urmărește să răspundă  nevoii de introspecție a privitorului, dar și să o provoace.

Gabriela Culic a studiat pictura la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Artista a avut o serie de expoziţii personale în diferite galerii din București precum  Apollo, Galateca, Veroniki Art Gallery, European Art Gallery, iar lucările sale au fost incluse în numeroase expoziţii de grup, printre altele la Bruxelles, New York, Paris, Bratislava, Tour, Orleans, Poitier, Haga. A participat la Bienala Internațională de Pictură Chişinău 2015, unde a obținut Trofeul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei - Artmuseum.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii