Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - EXPOZIŢIA AS GOOD AS GOLD, PREZENTATĂ LA STUTTGART - 5 septembrie 2014

ro

05 Sep, 2014 14:37 941 Marime text
Joi seara a avut loc la Stuttgart deschiderea expoziției solo a colectivului Apparatus 22, organizată de Academia Schoss Solitude și sprijinită de Institutul Cultural Român din Berlin.
 
Expoziția „As good as gold“ face parte dintr-o serie de lucrări axate pe conceptul de limbaj ambivalent. Elementele componente sunt fashion, religie și aur. Lucrarea prezentată în „Die Scheune“, spațiu al Academiei, este compusă dintr-o instalație (textil, vopsea, lumină) – și o componentă narativă (sound), definitorii pentru meditaţia colectivului Apparatus 22 asupra ambivalenței unor noțiuni lingvistice folosite în religie, fashion și comunicarea economică, precum şi asupra arbitrariului noțiunii de aur ca etalon de măsură.

Instalația colectivului românesc este completată de un tur ghidat de către artiștii înșiși, precum și de sesiuni de ascultare a lucrării „The Hour Broadcast” - o instalație de sunet, realizată împreună cu arhitecții Studio BASAR și cu sound-artistul Sillyconductor.
 
În paralel cu vernisajul Apparatus 22 au avut loc alte două vernisaje, unul al artistei japoneze Hanae Utamura și cel al arhitectului german Kai Franz.
 
Apparatus 22 este un colectiv multidisciplinar de artă, format în iarna anului 2011 de către membrii actuali: Erika Olea, Maria Farcaș, Dragoş Olea, împreună cu IoanaNemeș. Apparatus 22 inițiază acțiuni care examinează rolul social și politic al modei și propune concepte care stimulează potențialul critic al obiectelor de îmbrăcăminte și al modei.
Academia Schloss Solitude este o fundaţie, care oferă un larg program de burse interdisciplinare şi internaţionale pentru artişti şi cercetători. Din 1990 academia sprijină pe plan artistic următoarele discipline: arhitectură, arte vizuale, design, muzică/sunet, video/film precum şi noile medii.Academia Schloss Solitude este un fost castel de vânătoare în stil baroc al ducelui Carl Eugen şi adăposteşte din anul 1990 Academia Schloss Solitude cu 45 de studiouri pentru artişti, săli de conferinţă, spaţii expoziţionale, ateliere, biblioteci şi alte spaţii modulare. Academia este finanţată de landul Baden-Württemberg şi este una dintre cele mai importante instituţii de artă modernă din întreaga Germanie.
Expoziţia poate fi vizitată până la sfârşitul lunii septembrie la Academia Schloß Solitude din Stuttgart.
 
Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pe www.rki-berlin.de şi pe Facebook.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii