Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Umoriştilor Constănţeni vă invită la lansarea volumului „Umor şi umorişti dobrogeni”

ro

14 Apr, 2015 09:52 1431 Marime text
Clubul Umoriştilor Constănţeni vă invită la lansarea volumului „Umor şi umorişti dobrogeni”. Lucrarea realizată de ziaristul şi scriitorul Traian Brătianu este o adevărată enciclopedie a satirei şi umorului născute în ţinuturile dintre Dunăre şi mare. În paginile ei, sunt prezenţi peste 108 autori de panseuri, aforisme, epigrame, catrene, fabule, poezii vesele, foiletoane, schiţe, nuvele, romane, teatru, dar şi caricaturişti ori autori de benzi desenate. Toţi au încomun faptul că au cultivat, în lucrările lor, intens sau ocazional, satira şi umorul.
 
Unui număr de 95 de umorişti, autorul le-a dedicat câte un capitol special, care include o schiţă biografică şi câteva exemplificări din lucrările lor.
 
Volumul este deschis de cuvântul introductiv „Mai în glumă, mai în serios...”, semnat de Dan Norea, preşedintele Clubului Umoriştilor Constănţeni, şi de prefaţa „Pledoarie pentru umor”, semnată de Traian Brătianu, un eseu despre umor, istoria umorului românesc, în general, şi a celui dobrogean, în particular, despre instituţiile sale (cenacluri, cluburi,asociaţii, publicaţii).
 
Apărută sub îngrijirea Editurii Fundaţiei „Andrei Şaguna”, lucrarea are o valoare documentară remarcabilă, fiind o contribuţie importantă la istoria culturii dobrogene.
 
Lansarea va avea loc sâmbătă, 18 aprilie 2015, ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, în sala mică. Prezentarea volumului va fi urmată de un recital de umor.
 
Vom fi onoraţi să vă avem alături de noi la acest eveniment important din viaţa umorului constănţean! 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii