Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Tinereții, ediția XI, Mangalia 2015 CINCI INSTRUMENTE DE SUFLAT ȘI O COPILĂ

ro

29 Jun, 2015 16:15 1416 Marime text
Festivalul Tinereții a încheiat duminică, 28 iunie 2015, secțiunea de folclor.

După șase zile de competiție, juriul a decis câștigătorii și nu a fost o sarcină ușoară. An de an, ediție cu ediție, competiția muzicală a adunat tineri tot mai talentați, cu voci tot mai puternice și mai bine formate în ani de pregătire.

La grupa de vârstă 6-9 ani, premiul I a revenit lui Caranfil Petru Mihai, la categoria 10-14 ani același loc a fost ocupat de Monete Diana Georgiana pentru voce, în timp ce locul I la intrumental a fost conferit Florentinei Albu. La grupa seniorilor (15-25+ ani) premiile I au revenit lui Romeo Gheorghe și Oana Vențel. Premiile pentru ansamblurile folclorice au fost repartizate astfel: premiul I Ansamblul ”Rapsozii Iveștiului”, premiul al II-lea Ansamblul ”Mugurașii Gorjului” și Ansamblul de datini și obiceiuri ”Tisa” din Tismana, locul al III-lea Ansamblul ”Brâulețul” din Constanța.

Trofeul ediției a XI-a a Festivalului Tinereții a fost acordat tinerei Lupu Maria Mădălina, care la doar 10 ani a impresionat juriul și publicul cu interpretarea vocală și instrumentală. Pe lângă frumoasele cântece populare interpretate vocal, ea cântă la cinci instrumente tradiționale de suflat, dintre care cel mai drag îi este naiul.
S-au mai acordat premii speciale, precum: Simoiu Elena Alexandra - costum autenticitate
Păunoiu Alexandra Elena - cel mai tânar concurent
Ichim Maria    - Miss festival
Lupu Maria Madalina - prezenta scenica
Vlad Iuliana  Elena - cea mai buna doina
Ventel Oana - cea mai buna voce
Monete Diana Georgiana - cea mai buna interpretare a stilului Gorjean
Albu Florentina - pentru originalitate  vioara +  voce
Negrea Teodor - premiu pentru popularitate
Fiecare seară de spectacol s-a încheiat cu recitaluri ce au reunit în dans și muzică diverse zone folclorice ale țării, dar și minorități conlocuitoare. Așadar, spectatorii au aplaudat ansambluri precum ,,Drăgăicuțele”, Ansamblul ,,Elpis” al Comunitatii Elene Constanta, Ansamblul Folcloric ,,Litoral” Mangalia, Asociatiunea Culturala ASTRA Carei, Nepotii Iancului din Marna Noua si Asociatia Colonia Motilor Ianculesti, cat si Ansamblul Folcloric ,,Mugurasii Gorjului”, ”Zadunaiska Sici” – ucrainenii din Tulcea, Grupul Vocal ”Ceaika” al rușilor-lipoveni din Mangalia, Grupul Vocal ”Floare de Colț” – Bulgaria, Ansamblul ”Mugur de folclor” din Mangalia.
Premiile I și trofeul au fost răsplătite de sponsori cu o vizită la Parlamentul European de la Bruxelles. Celelalte premii au constat în biciclete oferite de Angelo, dulciuri și alte surprize.
Toți participanții au primit diplome asigurate de partenerul principal al festivalului, Fanomania Holding.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii