Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calitatea spațiului educațional reunește la București lideri din educație și din arhitectură

ro

08 Feb, 2016 15:06 1555 Marime text
Lideri din educație și din arhitectură din Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Germania, România, Olanda și Rusia participă pe 3 martie la Building Education Bucharest International Forum 2016, un eveniment unic în România, dedicat calității spațiului educațional.
 
Forumul internațional pentru calitatea spațiului educațional va reuni la București profesiile educației și profesiile construirii spațiului, peste 200 de manageri din educație, de la grădinițe la universități, publice și private, arhitecți, furnizori de soluții și de tehnologii.
 
În cadrul celor 5 sesiuni ale forumului vor susține prezentări și studii de caz 25 de speakeri, reprezentanți ai: University of Cambridge; Times Higher Education World University Rankings – clasamentul mondial al instituţiilor de învățământ superior; Perkins+Will - prima poziție în topul internațional al birourilor de arhitectură specializate în proiecte educaționale; UNStudio; Zaha Hadid Architects; Burntwood School din Marea Britanie, desemnată clădirea anului 2015 de către Royal Institute of British Architects ; Saunalahti School din Finlanda sau „Școala Viitorului”, cum a numit-o mass-media internațională; „Smart School” – o altfel de școală din Irkutsk, proiect câștigător al concursului internațional de arhitectură lansat în 2015 de Rusia; Transylvania College – o școală multipremiată din Cluj-Napoca; printre cele mai importante școli internaționale din București: The American International School of Bucharest, The British School of Bucharest și The International School for Primary Education.
 
Tematicile abordate sunt: rolul spațiilor în educație; calitatea spațiului educațional și calitatea actului educațional; legătura dintre educație și spațiul în care are loc actul educațional; profesiile educației și profesiile construirii spațiului - conexiuni, influențe și interferențe; viziunile celor mai importante firme de arhitectură cu privire la spațiile educaționale; experiențe unice din educație, prezentate de lideri ai școlilor; bune practici de management educațional; studii de caz despre colaborările de succes dintre arhitecți și managerii din educație în construirea de școli sau în transformarea spațiilor educaționale; parteneriat pentru educație.
 
Chairman al evenimentului este Președintele Ordinului Arhitecților din România, arhitect Șerban Țigănaș: "Nevoia de educație ca materie primă pentru construcția viitorului României este evidentă și indiscutabilă. Care este viziunea și care sunt proiectele sustenabile care conduc spre educația de care avem nevoie? Actul educațional acoperă practic întreaga noastră viață, dar se intensifică în perioadele fundamentale ale diverselor etape de formare. El este întotdeauna găzduit și influențat de spații cu cerințe speciale de calitate. Profesia de arhitect inițiază un dialog deschis cu profesiile educației pentru a discuta starea în care ne aflăm și mai ales pentru a identifica modele și soluții, pentru a le propaga. Building Education Bucharest International Forum 2016 este cadrul pregătit pentru acest dialog în urma căruia așteptăm să ne cunoaștem mai bine prin ceea ce încercăm și să ne facem eforturile convergente și coerente".
 
Un proiect realizat sub egida Ordinului Arhitecților din România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii