Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Ministerul Afacerilor Interne

ro

23 May, 2015 10:58 1181 Marime text
În contextul organizării, în perioada 23-25 mai a.c., a manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor catolice, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus structurilor din subordine luarea tuturor măsurilor pentru ca ceremoniile religioase şi evenimentele cultural artistice preconizate pentru acest interval de timp să se desfăşoare în bune condiţii, fără evenimente deosebite.

Astfel, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost aprobat Planul comun de măsuri, care prevede acţiuni specifice şi adaptarea dispozitivelor proprii pentru protejarea cetăţenilor şi pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Peste 9.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, cu 2.000 de mijloace tehnice, vor acţiona, zilnic, la nivel naţional, cu precădere în zona lăcaşurilor de cult şi în locurile cu relevanţă pentru această sărbătoare, unde, ca în fiecare an, sunt anunţate manifestări religioase cu participarea unui număr important de participanţi.

Poliţiştii vor acţiona în principal pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zonele de desfăşurare a manifestărilor religioase dar şi pe traseele de afluire şi defluire a pelerinilor spre şi dinspre locurile de desfăşurare a activităţilor. Efective suplimentare vor fi prezente în gări, autogări şi în trenurile de călători care converg spre localităţile de interes pentru această sărbătoare.

Măsuri suplimentare au fost dispuse pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi pentru prevenirea accidentelor grave pe traseele adiacente şi în zonele de desfăşurare a manifestărilor religioase şi cultural-artistice.

Misiunile jandarmeriei vor avea ca obiectiv asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele cu aflux mare de pelerini, îndrumarea şi protecția participanților la procesiuni şi respectarea legalităţii activității comerciale desfășurate în zonă.

Pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ şi fluent în punctele de trecere a frontierei, Poliţia de Frontieră a luat măsuri de suplimentare a efectivelor care desfăşoară activităţi în punctele de trecere precum şi de redimensionare a numărul arterelor de control, pe sensul de intrare în ţară sau pe cel de ieşire, după caz. Totodată, vor fi întreprinse măsuri pentru prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.

Lucrătorii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor acţiona pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor la obiectivele unde se desfăşoară activităţile religioase şi culturale, la locurile de cazare sau pe traseele de deplasare dar și pentru asigurarea intervenţiilor în situaţii de urgenţă medicală.

Premergător desfășurării manifestărilor religioase, pompierii au executat controale tehnice de specialitate la obiectivele unde se vor desfășura slujbele religioase, precum și în spațiile de cazare, în special pensiuni, zone de agrement și amenajări temporare din vecinătatea zonelor unde se organizează ceremonii religioase în aceste zile.

Ministerul Afacerilor Interne face un apel către participanţii la manifestările ocazionate de Rusaliile Catolice să respecte reglementările prevăzute de legislaţia în vigoare precum şi indicaţiile forţelor de ordine, astfel încât acțiunile publice să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat. Recomandăm, totodată, conducătorilor auto să se informeze din timp cu privire la zonele în care sunt instituite restricții rutiere și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii