Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - ENEL - Enel a încheiat jurizarea regională a concursului Play Energy

ro

04 Sep, 2014 12:27 1615 Marime text
Enel a încheiat jurizarea regională a concursului Play Energy dedicat în fiecare an şcolilor generale si liceelor din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. Această competiţie promovează conştientizarea procesului producerii energiei electrice, încurajînd elevii să descopere universul energiei electrice şi al ştiintei.

În parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Enel a desfășurat pe parcursul întregului an școlar 2013-2014 programul educațional Play Energy în România, o inițiativă educațională ce vizează informarea și conștientizarea tinerei generații cu privire la domeniul complex al energiei electrice.

În România proiectul Play Energy se derulează încă din anul 2007, ajungând la cea de-a opta editie, la nivel internațional însă inițiativa se implementează de unsprezece ani.

Tema de anul acesta, O călătorie în universul energiei a invitat copiii şi adolescenţii să construiască o lume ce mizează pe cunoaşterea energiei electricedin prisma ştiinţifică, în viziunea lor. Astfel, tema propusă a fost prezentă în 800 de şcoli din România, având o expunere națională de aproximativ 40.000 de elevi. Simultan competiţiei regionale Dobrogea se desfăşoară şi etapa regională în zonele Banat şi Muntenia. Câștigătorii etapelor regionale se vor confrunta în etapa națională urmând ca la începutul lunii octombrie, Enel să desemneze câştigătorii etapei naţionale.

Premiul întâi în cadrul competiţiei regionale pentru licee a fost acordat anul acesta elevilor coordonaţi de doamna profesor Maria Târțiu de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Constanţa, pentru proiectul „Vivaldia”. Pe locul doi s-au clasat elevii Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa  îndrumaţi de doamna profesor Liliana Opriș, pentru proiectul „UmbrENELia”. Locul trei a fost ocupat de elevii Liceului Teoretic  Ion Creangă din Tulcea cu proiectul „Fă ceva pentru planeta ta!” coordonaţi de doamna  profesor Greta Samoilă.

La categoria şcoală generală, premiul întâi a fost înmânat elevilor Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, coordonați de doamna profesor Ioana Rîcă  pentru proiectul „Tărâmul energiei verzi”.

Pe locul doi  s-au clasat elevii Liceului Teoretic  Ion Creangă din Tulcea sub îndrumarea doamnei profesor Greta Samoilă, pentru proiectul „ Din mijlocul naturii în casa ta”.

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa a câştigat locul al treilea cu proiectul „Casa inteligentă” realizat de un grup de elevi coordonați de doamna profesor Jenița Cutova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii