Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării contrafăcute, în valoare de 83 000 euro, descoperite de inspectorii vamali

ro

15 Jun, 2012 17:10 1366 Marime text

www.customs.ro
Pentru informare/publicare
15.06.2012
COMUNICAT DE PRESĂ

Jucării contrafăcute, în valoare de 83 000 euro, descoperite de inspectorii vamali

În data de 15 iunie 2012, lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit maşini pentru copii inscripţionate BMW şi JAGUAR, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 83 000 euro, ca urmare a controlului amănunţit efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială din municipiul Bucureşti.
În data de 15 iunie 2012, lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti. Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au descoperit maşini cu acumulator pentru copii inscripţionate BMW şi JAGUAR, susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 83 000 euro.
Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
COMPARTIMENTUL INFORMARE PUBLICĂ DIN CADRUL D.R.A.O.V. CONSTANŢA
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
Autoritatea Naţională a Vămilor
Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni
Vamale Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii