Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eficientizarea politicii de Tineret a României

ro

16 Oct, 2012 21:23 1073 Marime text

Din dorința unei politici unitare și eficiente, noul set de obiective strategie pentru tineret al ANST, document aflat în curs de alcătuire, va fi armonizat cu prevederile Strategiei de Tineret a Uniunii Europene pentru perioada 2010 - 2018. Astfel, punctele sale cheie vizează inserția de politici inovative în domeniile Educației, Ocupării forței de muncă, Antreprenoriatului, Sănătatății, Incluziunii sociale, Voluntariatului, Culturii și stimulării creativității.
În acest sens, vor fi dezvoltate politici privind învățământul non-formal, lucrătorul de tineret, combaterea alcoolismului și a celorlalte vicii nocive pentru organism, schibul de tineri pe voluntariat, accesul la cultură și a facilității liberei circulații a tinerilor în spațiulo european.

La nivelul Uniunii Europene, tinerii fac parte din principalele grupuri-țintă ale politicilor statale, fapt reiterat și la Conferința Miniștrilor de Tineret recent încheiată. În ceea ce privește România, suntem încântați de faptul că demersurile luate în trecutul recent au fost apreciate de Consiliul Uniunii Europene și de Comisia Europeană în Raportul de Tineret 2012. De aceea vom continua să actualizăm și armonizăm strategiile proprii țării noastre cu cele europene și vom continua să fim un membru activ în cadrul programelor europene precum Youth in Action, prin care am atras finanțare pentru o serie de proiecte de și pentru tineret. Astfel, dorim să ajutăm tinerele generații să beneficieze de condițiile optime pentru un viitor european în țara lor, a punctat vicepreședintele ANST, Victor Ionescu.

BIROUL DE PRESĂ AL ANST

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii