Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa

ro

22 Sep, 2015 11:20 2470 Marime text
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, invită ong-urile din Constanţa precum şi instituţiile ce au ca obiectiv formarea tinerilor pe diferite domenii de interes să participe la cea de a XIII – a, ediţie a „Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret”,  ce se va desfăşura în perioada 18 – 22 noiembrie 2015 la Complexul Expoziţional ROMEXPO - Bucureşti.
Salonul se va desfăşura în cadrul Târgului Internaţional „GAUDEAMUS – CARTE DE ÎNVĂŢĂTURĂ”. Cu această ocazie vor avea loc expoziţii de invenţii şi idei, vernisaje, conferinţe, mese rotunde şi dezbateri pe diferite teme ale educaţiei, culturii şi ştiinţei, ale economiei creative.
Deschiderea salonului va avea loc miercuri – 18 noiembrie 2015, ora 14.00, la standul special amenajat în cadrul Complexulului.
Grupul ţinta este compus din tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaştere şi dezvoltare.
În cadrul evenimentului, Ministerul Tineretului şi Sportului lansează un concurs de invenţii şi creaţii pentru tinerii care au preocupări, cunoştinţe şi aptitudini provenind din diverse domenii şi care îşi expun lucrările în cadrul „Salonului Naţional de Inventică ş Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret – 2015”  
La concurs vor participa tineri ale căror invenţii sau creaţii se încadrează:
1. Ştiinţe aplicate – mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautica, etc;
2. Tehnologia informaţiei – tehnologii care asociază utilizarea calculatorului şi a informaţiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzez informaţiile;
3. Tehnologii ale viitorului – robotică, grafic design, cibernetică, etc
 
Selecţia lucrărilor înscrise la concurs se vor face de către jurii formate din specialişti pe domeniile enunţate.
Creaţiile şi invenţiile tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat.
Selecţia participanţilor se va face în baza următoarelor documente:
A – formular tip de înscriere
B – document de identitate CI – în copie;
C - Curriculum Vitae.

Lista participanţilor, stabilită în baza evaluării aplicaţiilor, va fi postată pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului, în data de vineri, 16 octombrie 2015.
Serviciile de masă şi cazare, şi parţial transportul participanţilor pentru cei selectaţi din Judeţul Constanţa şi numai pentru aplicaţiile selectate, se asigură de către MINISTERUL TINERETULUI ŞI SPORTULUI.
Numărul participanţilor pentru tinerii care participă în echipă este de maxim 3 tineri însoţiţi eventual de un profesor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii