Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor ERCUŢĂ MIRELA şi ERCUŢĂ COSMIN RADU pentru evaziune fiscală în formă continuată

ro

25 Jun, 2013 13:07 1672 Marime text
25 iunie 2013
Nr. 601/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:
ERCUŢĂ MIRELA, administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent director executiv al Direcţiei Relaţii Publice şi Informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată (3 acte materiale);.
ERCUŢĂ COSMIN RADU, administrator al unor societăţi comerciale din Brăila (la data faptelor), în prezent asistent manager la o societate comercială din Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată (3 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2007-2008, inculpaţii Ercuţă Cosmin Radu şi Ercuţă Mirela, în calitate de administratori în drept şi în fapt ai societăţilor SC MORPHEUS SRL Brăila (transformată ulterior în SC BUJOR DE PĂDURE SRL Tulcea), SC SILDUD AGRO SRL Dudeşti, judeţul Brăila şi SC TESEUS SRL Brăila, societăţi prin intermediul cărora au efectuat operaţiuni de comerţ cu cereale, nu au înregistrat în totalitate, în evidenţa contabilă şi în alte acte, potrivit legii, operaţiunile comerciale şi veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata, către bugetul general consolidat al statului, a sumei totale de 8.332.133,15 lei (2.262.383,76 euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA.

În vederea recuperării prejudiciului menţionat, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului Ercuţă Cosmin Radu.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Brăila şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Tulcea s-au constituit părţi civile în cauză împotriva inculpaţilor Ercuţă Cosmin Radu şi Ercuţă Mirela cu sume reprezentând daună la bugetul de stat cauzat de cele trei societăţi administrate în fapt de inculpaţi.

La data de 14 mai 2013, la cererea procurorilor, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Ercuţă Cosmin Radu şi Ercuţă Mirela pentru o perioadă de 29 de zile.
La data de 20 mai 2013, Curtea de Apel Galaţi a admis recursul celor doi inculpaţi şi a dispus, faţă de aceştia, măsura obligării de a nu părăsi municipiul Bucureşti, pe o perioadă de 30 zile, inculpaţii fiind puşi în libertate.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Brăila.


Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE









Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii