Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul Stan Fănel

ro

13 Mar, 2012 16:35 1262 Marime text

13 martie 2012
Nr. 141/VIII/3
COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul  STAN FĂNEL, persoană cu antecedente penale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
 
În perioada noiembrie 2010 – martie 2011, inculpatul Stan Fănel a pretins şi primit de la  două persoane denunţătoare în cauză, în mai multe tranşe, suma totală de 20 000 de euro, în baza promisiunii că va interveni la funcţionarii cu putere de decizie din Primăria municipiului Bucureşti şi din Administraţia Fondului Imobiliar Bucureşti, astfel încât aceştia să dispună atribuirea, către cei doi, a unor spaţii comerciale din Bucureşti. Inculpatul Stan Fănel susţinea că s-ar afla în relaţii apropiate şi că i-ar putea influenţa pe funcţionarii cu atribuţii în repartizarea spaţiilor comerciale vizate să dispună încheierea unor contracte de închiriere ori concesiune, astfel încât, în cele din urmă, cei doi denunţători să le poată  cumpăra.    

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 12 martie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. La aceeaşi dată,  Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pe termen de 29 de zile a inculpatului Stan Fănel.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii