Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Pănoiu Mihai şi Diaconu Cosmin-Gheorghe

ro

22 Jun, 2012 18:18 1837 Marime text

  22 iunie 2012
  Nr. 459/VIII/3
 
COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia  au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

PĂNOIU MIHAI, ofiţer de poliţie judiciară şi şeful Poliţiei oraşului Miercurea Sibiului, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

 DIACONU COSMIN-GHEORGHE, ofiţer de poliţie în cadrul aceleiaşi unităţi de poliţie, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie –august 2009, inculpatul Pănoiu Mihai, ofiţer de poliţie judiciară şi şeful Poliţiei oraşului Miercurea Sibiului, a pretins şi primit de la un denunţător, prin intermediul subordonatului său, inculpatul Diaconu Cosmin-Gheorghe, suma de 500 euro. Banii au fost primiţi pentru a interveni prin intermediari la un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sălişte pentru ca denunţătorul să obţină o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat pentru abuz de încredere şi pentru a nu achita contravaloarea unui autoturism pe care îl avariase.
După primirea banilor, dosarul penal  a fost înaintat de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Miercurea Sibiului către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sălişte cu propunere de neîncepere a urmăririi penale fără a se face nicio referire la denunţător.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra drepturilor băneşti aparţinând inculpatului Pănoiu Mihai.

      Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia.
                                             
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii