Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă BARBĂLATĂ GEORGETA, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

ro

27 Jul, 2012 19:18 1509 Marime text

27 iulie 2012
Nr.597/VIII/3

COMUNICAT

Ca răspuns la solicitări ale reprezentaţilor mass-media, formulate în baza Legii nr. 544/2001, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă BARBĂLATĂ GEORGETA, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii că în data de 10 iulie 2012, Barbălată Georgeta, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce a aflat de existenţa unei solicitări de autorizare a efectuării percheziţiilor domiciliare, formulată de DNA, l-a avertizat pe Vlad Mihai, învinuit într-un dosar penal aflat pe rolul DNA, că este posibil ca domiciliul său să fie percheziţionat şi că ar putea să aibă probleme la DNA, legate de anumite „servicii" pe care le-ar fi făcut procurorilor Bălan George şi Sâmpetru Marcel. Procedând în acest mod, judecătoarea Barbălată Georgeta i-a asigurat învinuitului Vlad Mihai timpul necesar pentru a distruge şi ascunde documente şi obiecte compromiţătoare, ce ar fi putut constitui mijloace de probă, îngreunând astfel urmărirea penală.
Judecătoarea Barbălată Georgeta a fost pusă sub învinuire în dosarul penal în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de Vlad Mihai, fost şef al Serviciului de Informații şi Protecție Internă (SIPI) Ilfov şi faţă de procurorii Bălan George şi Sâmpetru Marcel, învinuiţi pentru infracţiunea prevăzută de art. 12 lit. b din legea 78/2000, în formă continuată, complicitate, respectiv instigare la infracţiunea menţionată. (detalii comunicat nr. 555/VIII/3 din 11 iulie 2012).

La data de 27 iulie 2012, învinuitei Barbălată Georgeta i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii