Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimitere fost şef Centru Medical M.A.I. Călăraşi

ro

12 Mar, 2012 23:12 2364 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CIULACU TRAIAN-OVIDIU-CRISTINEL, fost şef al Centrului Medical Judeţean Călăraşi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (cu gradul profesional de comisar şef de poliţie), în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

- abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,

- fals intelectual, în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu şi

- uz de fals, toate în formă continuată (câte 25 de acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie-decembrie 2009, inculpatul Ciulacu Traian-Ovidiu-Cristinel, în calitatea sa de şef al Centrului Medical Judeţean Călăraşi din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi de medic de familie, a întocmit în fals 25 de reţete cu regim special pe numele unor persoane, ofiţeri şi agenţi de poliţie, care erau înscrise pe lista sa de pacienţi. În condiţiile în care persoanele respective nu solicitaseră îngrijiri medicale, nu fuseseră consultate şi nici nu au beneficiat de medicamentele gratuite prescrise, inculpatul a valorificat aceste reţete la o singură farmacie din municipiul Călăraşi. Probele administrate au relevat că niciuna dintre persoanele în numele cărora au fost eliberate reţetele nu a solicitat şi nu a beneficiat de medicamentele prescrise, care au intrat în posesia inculpatului.

Casa de Asigurări de Sănătate O.P.S.N.A.J. şi Centrul Medical Judeţean Călăraşi s-au constituit parte civilă în dosar pentru suma totală de 5.597 lei.

În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unei sume de bani aparţinând inculpatului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Călăraşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii