Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 14.03.2013

ro

14 Mar, 2013 11:48 1562 Marime text
421.146 din 14 martie 2013

BULETIN DE PRESĂ


În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 7 acţiuni, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.190 lei.


INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 13 martie a.c., ora 22.30, poliţiştii din Săcele i-au depistat în flagrant pe F. Constantin Andrei, B. Vasile şi P. Mihai Alexandru, toţi din localitatea Săcele, judeţul Constanţa, care transportau cu un autoturism 4 stupi de albine, a căror provenienţă nu au putut să o justifice.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că stupii au fost sustraşi în aceeaşi seară din curtea unui localnic. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, suspecţii urmând a fi prezentaţi procurorilor Parchetului Judecătoriei Constanţa cu propunerile corespunzătoare.

La data de 13 martie a.c., ora 15.45, poliţiştii din Mihail Kogălniceanu i-au depistat în flagrant pe E. Alexandru, de 53 de ani, B. Marian, de 29 de ani, E. Ionel, de 43 de ani şi C. Ion, de 30 de ani, toţi din localitatea Cuza Vodă, care, cu un detector de metale artizanal, căutau să sustragă fier vechi de pe un teren viran de pe raza localităţii.
Asupra lui C. Ion poliţiştii au identificat un detector de metale confecţionat artizanal, funcţionabil, şi care, prin balansare asupra solului, căuta materiale feroase şi neferoase. Asupra persoanelor în cauză au mai fost depistate un târnăcop şi o lopată.
Suspecţii au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie Comunal Mihail Kogălniceanu, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ efectuarea de către persoanele fizice sau juridice neautorizate, a unor detecţii sau săpături în siturile arheologice „, faptă prevăzută de art. 92 alin. 1 din Legea nr. 182/2000.

La data de 13 martie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Constanţa, l-au prezentat pe M. Marius Dragomir, de 20 de ani, din localitatea Predeal, judeţul Braşov, instanţei, magistraţii dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat. Acesta, la data de 12 martie a.c., a încercat să sustragă bunuri de la o barcă, ce se află depozitată în incinta unui punct termic de pe raza de competenţă, cauzând un prejudiciu de 600 lei.
Persoana în cauză a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Constanţa.

La data de 13 martie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Constanţa, l-au depistat în flagrant pe B. I. R, de 16 ani, din Constanţa, care a sustras dintr-o boxă mai multe scule electrice. Prejudiciul cauzat în valoare de 1.400 lei a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, cu minorul în stare de libertate.

La data de 13 martie a.c., ora 15.15, poliţiştii din Amzacea au depistat-o pe I. Ghiuldiuran, de 43 de ani, din localitate, care comercializa ţigări netimbrate, asupra acesteia fiind găsite 840 ţigarete (42 pachete) de diferite mărci, care nu purtau timbrul de marcare emis de Ministerul Finanţelor.
Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 1.000 lei, iar ţigările găsite asupra acesteia au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

La data de 13 martie a.c., ora 03.00, poliţiştii Secţiei 3 Constanţa au depistat şi oprit în trafic un autoturism.
Cu ocazia controlului autoturismului au fost identificate 8 butelii de aragaz, a caror provenienţă nu a putut fi justificată, motiv pentru care ocupanţii autoturismului, trei tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani, au fost conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie în vederea continuării cercetărilor.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că buteliile au fost sustrase de la o unitate alimentară, de pe raza Secţiei 1 Poliţie.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, pentru documentarea întregii acivităţi infracţionale a acestora.

La data de 13 martie a.c., poliţiştii Biroului investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, l-au prezentat pe T. Constantin Ciprian, de 31 de ani, din Constanţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă, magistraţii dispunând măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 zile. Acesta este suspectat de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, comis la data de 25.02.2013, în dauna unei femei de 32 de ani, care se afla într-un mijloc de transport în comun.

La data de 13 martie a.c., ora 19.45, poliţiştii Postului Transporturi Feroviare Constanţa, au fost sesizaţi de impiegatul de serviciu, despre faptul că în staţia C.F. Constanţa, că între o linie de cale ferată şi peronul I se află o persoană căzută.
Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au observat că în zona indicată, se află un bărbat, prezentând multiple traumatisme.
Bărbatul în cauză, are vârsta cuprinsă între 55-60 ani, înălţime de 1,70 m, păr grizonat, ten deschis, fiind îmbrăcat cu blugi de culoare crem, vestă de culoare kaki cu imprimeu, încălţat cu papuci tip sabot de culoare neagră şi o sapcă de material textil de culoare neagră.
La faţa locului a sosit un echipaj SMURD, aceştia constatând decesul persoanei.
Persoana în cauză nu a fost identificată, neavând asupra sa acte de identitate.
Persoana a fost ridicată şi transportată la Morga Cimitirului Central Constanţa, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, în vederea identificării bărbatului şi a stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 714 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 109.000 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a trei accidente soldate cu victime.

La data de 13 martie a.c., ora 16.20, în judeţul Constanţa, P. Florentina, de 23 de ani, a condus un autoturism pe DN22 în afara localităţii Tariverde şi ajungând la km. 274 din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto şi a unei pasagere, în vârstă de 72 de ani.

La data de 13 martie a.c., ora 16.50, în municipiul Constanţa, H. Marian, de 24 ani, a condus un autoturism pe strada Theodor Burada şi ajungând la intersecţie cu Bulevardul Ferdinand, la marcajul pietonal, nu a acordat prioritate şi a accidentat uşor pe M. Maria, de 53 de ani, care traversa strada regulamentar.

La data de 13 martie a.c., ora 09.00, I. Vasile, a condus un autoturism, pe DC 42 din Gîrliţa, şi din cauza neatenţiei la efectuarea manevrei de mers înapoi, a surprins şi accidentat uşor pe I. Vasilica şi N. Maria, care se aflau pe partea carosabilă.

Infracţiuni constatate

Poliţiştii din Eforie cercetează în stare de libertate pe T. Petre, de 62 de ani, din Eforie Sud, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii din Cumpăna cercetează în stare de libertate pe S. Constantin Ovidiu, de 37 de ani, din localitate, întrucât a condus autoturism neînmatriculat pe drumurile publice.

Poliţiştii din Mereni cercetează în stare de libertate pe D. Samir, de 28 de ani, din Constanţa, întrucât a condus autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii din Saligny cercetează în stare de libertate pe G. I. O. de 15 ani, din Faclia, întrucât a condus autoturism pe drumurile publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii