Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O., au destructurat unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului şi a prostituţiei

ro

18 Jul, 2012 18:03 920 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
18.07.2012

        La data de 18.07.2012, procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală,  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O., au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului şi a prostituţiei, în vederea obţinerii de beneficii materiale injuste semnificative.
        În mod concret, s-a reţinut că, începând cu anul 2010, numitele MARTA (fostă LUNGU) ANDREEA-ELENA de 28 ani şi LUNGU MARIA-MAGDALENA, de 38 ani au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.
        Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco.
        Tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.
        La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, mai multe persoane, urmând ca faţă de acestea, după finalizarea audierilor, să se dispună măsurile legale.
        La realizarea acţiunii au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii