Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale faţă de Awdi Hassan, Awdi A. Mehdi, Bădeanu Iordan şi Istanbouly Bassam

ro

13 Mar, 2012 17:02 1066 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
13.03.2012


        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale faţă AWDI HASSAN, cetăţean libanez şi american, AWDI A. MEHDI, cetăţean american, BĂDEANU IORDAN şi ISTANBOULY BASSAM, cetăţean libanez, învinuiţii  având funcţii de conducere în cadrul SC EXPEDITIE, MESAGERIE, BAGAJE, COLETĂRIE, VALORI BĂNEŞTI ŞI CORESPONDENŢĂ „CFR Mesagerie” SA precum şi în cadrul altor societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor  de delapidare cu consecinţe deosebit de grave prev. de art. 2151 alin. 1 şi 2 C.p., evaziune fiscală prev. de art. art.  9 alin. 1 lit. c şi art. 9 alin. 2 din Legea 241/2005 şi spălare de bani prev. de art. 23 alin. 1 lit. a din Legea 656/2002.

        În fapt, se reţine că învinuiţii au constituit o asociere infracţională în scopul delapidării SC „CFR Mesagerie” SA, prin însuşirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar şi în scopul  sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor datorate de către această societate.
        Intenţia membrilor grupării a fost aceea de a falimenta SC „CFR Mesagerie” SA, prin transferarea tuturor activelor către alte societăţi comerciale pe care învinuiţii le controlau, astfel încât să nu se respecte obligaţiile asumate prin contractul de privatizare al SC „CFR Mesagerie” SA precum şi în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale.
        În acest scop, învinuiţii au procedat la încheierea de contracte fictive de prestări de servicii, o parte dintre acestea antedatate, în baza cărora au fost înregistrate în contabilitatea SC „CFR Mesagerie” SA  facturi  fiscale reprezentând cheltuieli având la bază operaţiuni nereale, metodă prin care s-a realizat atât sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cât şi  însuşirea în mod nelegal a activului patrimonial al societăţii.
        Acţionând în această modalitate, învinuiţii şi-au însuşit din patrimoniul SC „CFR Mesagerie” SA, active patrimoniale în valoare de aproximativ 4.400.000 lei şi au cauzat un prejudiciu considerabil bugetului de stat.
        Cauza este instrumentată împreună  cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor.
        Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii