Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu, cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sibiu, efectueaza cercetari fata de învinuiţii Iacob Ion, Iacob Violeta, Iacob I. Ion , Iacob Nicolae Zabar, Iacob V. Violeta şi Grig

ro

30 Jul, 2012 17:25 1825 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
30.07.2012
 
        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu,  cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  SCCO Sibiu, efectueaza cercetari fata de învinuiţii Iacob Ion,  Iacob Violeta, Iacob I. Ion , Iacob Nicolae Zabar, Iacob V. Violeta  şi Grigorescu Dorin, din municipiul Sibiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, prev. de art.12 alin.1 şi 2 lit.a) rap. la art.2 pct.2 lit.c) din Legea nr.678/2001.
        In fapt, se retine că, în perioada 2010 – 2011, învinuiţii au racolat mai multe victime, de la un azil de noapte  din municipiul Sibiu, persoane avand o situaţie  materială precară, sau suferind de  afecţiuni psihice.
        Sub pretextul oferirii un loc de muncă, victimele au fost transportate în oraşul Duisburg, Germania, unde au fost  obligate să practice cerşetoria, prostituţia sau să comită  infracţiuni de furt si sa predea zilnic membrilor grupării suma de 100 Euro fiecare.
        Victimele erau amenintate si supuse unor suferinţe fizice în situaţia în care nu reuşeau să predea invinuiţilor sumele de bani  pretinse.
        Se mai retine ca, in aceeasi perioada,  invinuitii au sustras importante cantitati de cupru, precum si combustibil, din fabrici dezafectate sau santiere din Germania.
        Actiunea a fost efectuata cu sprijinul lucratorilor din cadrul IJJ Sibiu si DOS.
        Procurorii  D.I.I.C.O.T. vor dispune masurile legale in cauza dupa audierea membrilor gruparii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii