Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Marti, 23 Octombrie 2012

ro

23 Oct, 2012 16:36 1488 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Oradea, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 29 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În acest scop, în cursul zilei de 23 octombrie 2012 au fost efectuate un număr de 22 de percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării precum si la sediile unor societati comerciale de pe raza municipiilor Oradea, Zalău şi Iaşi şi în localitatea Strehaia.

Membrii grupării, având ca lideri pe inculpaţii Stanescu Valentin si Patca Camelia Viorica, au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând 3 societăţi comerciale din judeţul Bihor şi 3 firme din localitatea Strehaia, pentru crearea unui circuit financiar şi comercial fictiv, în scopul preluării unor debite şi cheltuieli financiare nerentabile aparţinând unor societăţi comerciale din judeţele Bihor, Sălaj şi Timiş, administrate de liderii grupării.

Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au emis facturi fictive către societăţile comerciale beneficiare şi au restituit, în numerar si fără documente justificative, reprezentanţilor acestor firme, importante sume de bani, mai puţin comisionul de 5-12 % cuvenit membrilor grupării.

Cu titlu de exemplu, în această modalitate, numai în cazul celor 3 firme din Strehaia - controlate de inculpatul Stanescu Valentin a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 1.500.000 Euro.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 3.000.000 de Euro, reprezentând impozitul de profit si TVA.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au fost conduse 29 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale în cauză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii