Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT II

ro

20 Jan, 2014 18:53 800 Marime text
        Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Timișoara şi Craiova precum și Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat în data de 20.01.2014 un număr de 20 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Timişoara şi Craiova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din 21 de persoane,  specializată în săvârşirea de infracţiunilor de trafic de droguri de risc și produse susceptibile a avea efect psihoactiv  (etnobotanice).
        În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării infracţionale, structurată pe mai multe paliere, în perioada septembrie 2013 - 2014 au efectuat mai multe transporturi de droguri și produse cu efect psihoactiv, din Spania, pe care le-au comercializat pe raza municipiilor Craiova şi Timişoara.
        Astfel, în luna decembrie 2013 a fost  confiscat de pe Aeroportul Otopeni un transport de 12 kilograme de droguri de risc şi produse susceptibile a avea efect psihoactiv. Sumele obţinute de membrii grupării din vînzarea drogurilor se ridicau la aprox. 10.000 lei pe zi.
        La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Timişoara urmează să fie audiate 42 de persoane.
        Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de informaţii şi Protecţie Internă şi  Direcţia Operaţiuni Speciale.
        Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.
        Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii