Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

26 Apr, 2014 11:03 1538 Marime text
Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea unui traficant de droguri de mare risc, într-o cauză instrumentată cu sprijinul poliţiştilor de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog şi al celor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

           Numitul LDA, în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, împotriva căruia a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată – faptă penală prevăzută şi pedepsită de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35.alin. 1 din Codul Penal -, a fost reţinut astăzi pentru 24 de ore.

           Concret, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014 , inculpatul LDA a deţinut şi vândut, în mod repetat, droguri de mare risc, în raza municipiului Bucureşti. Totodată, potrivit probatoriului administrat în dosar, la data de 30 decembrie 2013 inculpatul LDA a deţinut şi vândut, tot în raza municipiului Bucureşti, trei comprimate despre care a spus că sunt „ecstasy”, la preţul de  150 de lei unei persoane care, în realitate, era colaborator autorizat, sub supravegherea unui investigator sub acoperire. Din raportul de constatare tehnico-ştiinţifică întocmit de specialiştii din cadrul Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, rezultă că proba constituită din trei comprimate rotunde, de culoare albă, cu logo-ul „Yin-Yang”, pe care le-a vândut suspectul LDA în data de 30.12.2014, conţin 3,4 – methylenedioxymetamfetamine (MDMA), precum şi clorofenilpiperazină (CPP), substanţe care sunt considerate droguri de mare risc, potrivit Tabelului anexă nr. 1 din Legea 143/2000.

            Inculpatul LDA a vândut droguri, aceleiaşi persoane,  şi în data de 20 februarie 2014 - trei comprimate rotunde de culoare albastră cu logo-ul „Rolex Crown”, care conţin amfetamină (substanţă catalogată ca fiind drog de risc, conform tabelului 2 din legea amintită mai sus)  şi clorofenilpiperazină.

            Ulterior, la data de 15 martie 2014, LDA a fost depistat de lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti, în timp ce se afla într-o sală de evenimente situată în Bucureşti, unde vindea trei comprimate ecstasy. Asupra lui au fost găsite alte opt comprimate cu logo-ul „Rolex Crown”. Totodată, jandarmii au găsit, împrăştiate pe jos, alte 40 de comprimate rotunde de culoare galbenă, cu logo-ul „Smiley”, aruncate de inculpat.

            Conform anchetatorilor DIICOT, inculpatul L.D.A. a continuat activitatea infracţională şi în data de 24 aprilie 2014, când a vândut suspectului E.A.O. cantitatea de 4,32 de grame 3,4 – methylenedioxymetamfetamine(MDMA), la preţul de 200 de lei/gram, iar suspectului S.I. cantitatea de 1,04 grame MDMA, contra sumei de 220 lei.

           Inculpatul DLA urmează a fi dus la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

            Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii