Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

18 Feb, 2014 19:18 805 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Neamţ împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ au desfăşurat în data de 17.02.2014, o acţiune pe linia combaterii infracţiunilor de violenţă.         În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii A.V.C,  P.N.A  şi B.H.M au constituit o grupare infracţională organizată, la care au aderat mai multe persoane,  în scopul comiterii infracţiunilor de tâlhărie.
          Astfel, membrii grupului infracţional, intenţionau să comită mai multe jafuri, la case de schimb valutar şi case de amanet, pe raza mun. Piatra Neamţ, sens în care au desfăşurat o activitate de monitorizare a mai multor locaţii.
          În data de 17.02.2014, în timp ce inculpaţii A.V.C şi  P.N.A asigurau paza, inculpatul B.H.M a  pătruns prin efracţie  în incinta unei case de amanet din municipiul Piatra Neamţ cu intenţia de a sustrage bijuterii.
          Activitatea infracţională a fost întreruptă de o angajată care a activat alarma, situaţie în care,  pentru a-şi asigura scăparea,  inculpatul a încercat să aplice mai multe lovituri unui lucrător de poliţie care l-a somat să se oprească, fiind însă imobilizat de către organele de poliţie.
          În urma inventarului efectuat de către angajaţii casei de amanet rezultă că, la data comiterii faptei, în vitrina spartă de către inculpatul B.H.M era o cantitate de 1,261 kg aur, cu o valoare de inventar de 167.830 lei.
           Procurorii  D.I.I.C.O.T. – B.T Neamţ au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de trei persoane, urmând a fi sesizat Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă.
          Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
          Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  S.I.A.S. Neamţ.
          Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii