Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

24 Jan, 2014 13:47 903 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a 10 inculpaţi, urmare a  destructurării unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc şi finanţarea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc.          În fapt, din probele administrate în cauză, se conturează suspiciunea rezonabilă  că inculpatul P. V. D., în calitate de iniţiator al grupului infracţional organizat, a procurat, din mai multe state din America de Sud, cantitatea de aproximativ 12,5 kg cocaină, drog de mare risc pe care, prin intermediul celorlalţi membri ai grupării, a expediat -o în vederea comercializării pe teritoriul Ungariei, preţul fixat fiind de 50.000 euro/kg.
          De menţionat este faptul că liderul grupului infracţional organizat a mai fost condamnat pentru acelaşi gen de infracţiuni, la pedepse de 15 ani, respectiv 25 ani închisoare, iar în prezenta cauză a asigurat coordonarea şi finanţarea întregii activităţi infracţionale.
          Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au cooperat în această cauză cu autorităţile judiciare competente din Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru şi Italia.
          Suportul specializat a fost asigurat de Serviciul Roman de Informaţii.
           Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Bihor.
           Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, terminarea urmăririi penale şi sesizarea instanţei, fiind respectate atât garanţia constituţională a prezumţiei de nevinovăţie cât şi prevederile art. 6 pct.2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii