Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

17 Dec, 2013 19:00 1041 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Braşov, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  Buzău,  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, în data de 17.12.2013, au efectuat un număr de 24 de percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări  infracţionale organizate formată din 20 de persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice.

         În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării au desfăşurat  în perioada 2011 – 2013 mai multe activităţi vizând compromiterea terminalelor P.O.S. prin metoda skimming (copierea întregului conţinut al uneia sau mai multor înregistrări, inclusiv codul CVV/CVC, de pe banda magnetică a unor carduri autentice) şi ulterior, efectuarea de retrageri frauduloase de numerar.
         Astfel, s-a reţinut faptul că membrii grupării după ce în prealabil au  achiziţionat elementele componente ale dispozitivelor electronice folosite în activitatea infracţională din mai multe ţări, printre care China şi Mexic, au procedat la  asamblarea acestora în România şi folosirea lor, ulterioară, în operaţiuni tip skimming, pe teritoriul mai multor state din cadrul Uniunii Europene, printre care Italia, Germania, Estonia sau Franţa.
          Datele astfel obţinute erau folosite pentru retrageri neautorizate de numerar, cu ajutorul unor carduri  clonate, în ţări din Orientul Îndepărtat (Vietnam, Indonezia etc.)
         Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost ridicate mai multe dispozitive electronice folosite în cadrul activităţii infracţionale precum şi sume de bani rezultate din această activitate.
         La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi vor fi aduse în vederea  audierii    25  de persoane.
         Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
         Menţionăm că persoanele din prezenta  cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii