Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

28 Nov, 2013 14:14 859 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate –Porturi Maritime Constanţa, au declanşat, la data de 28 noiembrie 2013, o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 7 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni din sfera  macro-criminalităţii economico – financiare.

Din cercetările efectuate în cauză de către procurorii D.I.I.C.O.T. se conturează suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate au obţinut importante beneficii financiare ilicite, prin efectuarea de operaţiuni comerciale şi financiar-contabile fictive, după următorul mecanism: 
          Membrii grupării, cetăţeni români, turci şi moldoveni, au înregistrat în evidenţele contabile ale unui număr de patru societăţi comerciale pe care le controlau, vânzări succesive de utilaje industriale, atestând în mod fictiv exportul acestora în Republica Moldova şi solicitând rambursarea TVA-ului aferent acestor operaţiuni.
          Sumele de bani rezultate din operaţiunile fictive ajungeau în conturile unei societăţi comerciale intermediare controlate de către învinuiţi şi erau retrase în numerar de către membrii grupării.
          Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează în această cauză un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza  municipiului  Constanţa, la locuinţele învinuiţilor şi la sediile societăţilor comerciale. 
          Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de aproximativ 1.000.000 Euro.
          Procurorii D.I.I.C.O.T.  vor dispune măsurilor legale faţă de învinuiţi după finalizarea audierilor.
          Menţionăm că învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii