Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

25 Nov, 2013 15:00 902 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, în data de 21.11.2013 au procedat la depistarea în flagrant a inculpatului C.V  în timp ce deţinea în vederea comercializării cantitatea de 510 grame cannabis.

        De asemenea în data de 22.11.2013 au fost efectuate două percheziţii pe raza municipiului Bucureşti, respectiv judeţului Prahova.
         Cu ocazia percheziţiei efectuate pe raza judeţului Prahova, la imobilul aparţinând inculpatei G.E.A, concubina inculpatului U.G, a fost  găsită o cultură indoor de droguri de risc, respectiv 1085 ghivece conţinând plante de cannabis în diferite stadii de creştere precum şi instalaţii specifice cultivării acestor plante.

          Totodată, la percheziţia efectuată la domiciliul inculpaţilor U.G şi G.E.A din municipiul Bucureşti au fost găsite cantitatea de 100 grame cannabis şi un dispozitiv pentru cântărirea drogurilor.
         Prin Ordonanţa din data de 22.11.2013 procurorii DIICOT - Structura Centrală au pus în mişcare acţiunea penală faţă de 4 inculpaţi sub aspectul infracţiunii de trafic ilicit  de droguri de risc, în formă continuată.
         În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii G.E.A ŞI G.A.C.A, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, sub coordonarea inculpatului U.G s-au ocupat de cultivarea (în imobilul situat în judeţul Prahova, aparţinând inculpatei G.E.A) şi distribuirea de cannabis pe raza municipiului Bucureşti.

         În cursul cercetărilor s-a stabilit faptul că inculpatul C.V a procurat  de la inculpaţii G.E.A şi U.G, În cursul datei de 21.11.2013, cantitatea de 510 de grame de cannabis, în vederea comercializării .
         La data 23.11.2013 Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T  Structura Centrală şi a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpaţi  pentru 29 zile.
         Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
          Acţiunea a fost realizată  cu  sprijinul Jandarmeriei Române.
         Menţionăm că inculpaţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii