Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

23 Nov, 2013 15:57 953 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au  efectuat la data de  21.11.2013  un număr de 8 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii infracţiunilor informatice.         În cauză există suspiciunea rezonabilă că unul din cei trei  inculpaţi  cercetaţi în prezenta cauză, a instalat pe sistemul informatic al unei  societăţi comerciale un program ce facilitează realizarea de conexiuni VPN, prin care se poate controla un sistem informatic de la distanţă, profitând de calitatea sa de angajat al acestei societăţi.
           Urmare  acestui fapt, a fost accesat  fără drept sistemul informatic al societăţii, iar ulterior din programul de gestiune al vânzărilor au fost şterse  înregistrările conţinând încasările efectuate cu numerar de la diferiţi clienţi.
          Astfel, când un produs era achiziţionat  cu numerar de către un client al părţii vătămate, banii erau  încasaţi de către doi din inculpaţi, care transmiteau celui de al treilea codurile notelor de plată pe care acesta din urmă le ştergea din evidenţele societăţii, prin intermediul conexiunii la distanţă. Sumele astfel încasate erau împărţite între inculpaţi.
          Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională  este de aproximativ 77.000 lei.
          Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate mai multe sisteme informatice compromise, sisteme folosite la derularea activității infracționale, precum și alte mijloace materiale de probă.
         Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti au luat faţă de cei trei inculpaţi măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore, la data de 22.11.2013  fiind sesizat Tribunalul Bucureşti în vederea luării măsurii  arestării preventive.
          Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
         Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  Jandarmeriei Române.
         Menţionăm că inculpaţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii