Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

03 Jul, 2013 14:30 882 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Gorj, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova, efectueaza un număr de 27 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor învinuiţi, precum şi la sedii ale unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Gorj - 24, Mehedinţi - 2, Hunedoara – 2. 
        Actiunea vizeaza destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 25 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani in domeniul colectarii deşeurilor feroase şi neferoase.
        In fapt, se retine ca membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substantiale prin înfiinţarea şi utilizarea  unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase şi neferoase si crearea unor circuite comerciale si financiare fictive între aceste societăţi şi alte firme, controlate de către învinuiţi, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor operaţiuni comerciale nereale.
        Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor aferente bugetului de stat este estimat la suma de  2. 000 000 Euro.
        La sediul DIICOT – B.T. Gorj vor fi audiate 30 de persoane, urmând ca după finalizarea audierilor faţă de învinuiţi  să fie dispuse măsurile legale in cauza.
        Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Gorj, SCCO Mehedinţi şi SCCO Vâlcea, si lucratorilor din cadrul IPJ Gorj şi IJJ Gorj, IJJ Dolj.
        Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii