Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT Trafic ilicit de droguri de mare risc - 27.09.2014

ro

27 Sep, 2014 15:25 1271 Marime text
    Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial București, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații, au anihilat activitatea infracțională a unei grupări infracționale specializată în traficul ilicit de droguri de risc.

     Din această grupare infracţională au fost identificate mai multe persoane, cetăţeni români, astfel încât s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de mai multe persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit de droguri de  risc, prev. de art. 2 al. 1   din Legea nr. 143/2000.

    În data de  25 septembrie, procurorii DIICOT – ST București au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Kabai Laszlo (36 de ani), Medișan Sorin Lucian (29 de ani) și Nemeș Adrian Bogdan (34 de ani). Față de cei trei inculpați există suspiciunea rezonabilă că au comis infracțiunea pentru care a fost începută urmărirea penală împotriva lor.

    Cu prilejul celor patru percheziții efectuate în data de 24 septembrie în patru locații situațte pe raza județului Timiș au fost găsite şi ridicate 6.200 grame de cannabis (inflorescenţe, tulpini şi frunze), cât şi 4 plante mature de cannabis, droguri de risc, destinate traficării. De asemenea, au fost găsite și ridicate mai multe dispozitive şi echipamente destinate înfiinţării unei culturi in-door de cannabis.

    Cei trei inculpați au fost prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele celor trei inculpați.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii