Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - DIICOT

ro

07 Jan, 2016 14:06 1292 Marime text
La data de 06 ianuarie 2016, procurorii D.I.I.C.O.T, - Biroul Teritorial Teleorman împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul B.C.C.O. Bucureşti şi B.C.C.O. Constanţa au efectuat un număr de 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Teleorman, Ilfov, Constanţa şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea  infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010-2014, pe raza municipiului Teleorman,  s-a constituit un grup infracţional organizat format din reprezentanţii legali ai două societăţi comerciale care aveau ca obiect de activitate comerţul cu băuturi alcoolice, grup la care ulterior au aderat şi alte persoane.

    Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, a fost evaluat la valoarea de 4.520.471 lei, sumele de bani fiind reintroduse de către membrii grupului infracţional, în circuitul financiar.

    În cauză, a fost instituit sechestrul asigurător asupra a 13 bunuri imobile, 13 bunuri mobile şi a părţilor sociale ale unei societăţi comerciale.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii