Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT - 3 - 28.05.2015

ro

28 May, 2015 18:02 1040 Marime text

   Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi  au efectuat la data de 27.05.2015,  un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza  judeţelor  Botoşani şi  Vrancea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup  infracţional organizat specializat în traficul de droguri de risc.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în luna februarie 2015, membrii grupului infracţional organizat au înfiinţat mai culturi de cannabis, pe raza localităţii Româneşti, jud. Botoşani, urmărind valorificarea drogurilor de risc pe piaţa ilicită din municipiul  Iaşi precum  şi în  alte localităţi din ţară, în scopul obţinerii de foloase materiale.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de 8 kilograme de cannabis şi a fost depistată o cultură indoor de cannabis, cu sisteme complete de întreţinere, preparare, instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare şi de încălzire

    Procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de  4 inculpaţi pentru   săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul  de  Informaţii şi Protecţie Internă.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Iaşi,  IGPR- SCCO Vrancea şi SCCO Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi – Serviciul Acţiuni Speciale şi Inspectoratului Teritorial al Poliţie de Frontieră Iaşi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani – Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii