Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 3 15 Decembrie 2015

ro

15 Dec, 2015 13:52 1191 Marime text
 La data de 14.12.2015  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a  inculpatului  Füreszeş Mihai, în vârstă de 18 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

      În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012- noiembrie 2015, inculpatul  Füreszeş Mihai a recrutat, cazat şi primit două persoane vătămate minore  (în vârstă de 11 şi respectiv 13 ani) pe care, prin ameninţare, violenţă şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, le-a exploatat prin obligarea la practicarea cerşetoriei şi la comiterea unor infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie, folosind în interes personal sumele de bani şi bunurile obţinute în această modalitate de către victime.

     La data de 15.12.2015 inculpatul va fi prezentat la Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă.
    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii