La data de 21.01.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofițerii de politie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Iaşi au surprins în flagrant pe inculpatul V.A.B în timp ce primea un colet care fusese expediat printr-o societate de curierat internaţional, pe ruta Canada – Germania – România şi care conţinea cantitatea de 500 de grame de cannabis.

    În urma efectuării perchezițiilor domiciliare la locuințele inculpatului V.A.B au fost găsite importante sume bănești în lei și valută și cantitatea de 10 grame cannabis, iar la locuința inculpatului N.A a fost găsită şi ridicată cantitatea de 172 grame cannabis, droguri de risc deținute de inculpați în vederea comercializării pe piața ilicită de pe raza municipiului Iași.

    Procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au dispus luarea măsurii preventivă a reținerii faţă de cei doi inculpaţi urmând ca la data de 22.01.2016 să fie sesizat Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia  Operațiuni Speciale.
    Acțiunea a fost realizată cu sprijinul  IGPR- DCCO București.
    Acţiunea s-a realizat cu sprijinul autorităţilor judiciare din Germania.
    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.