Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT 2 Aprilie 2015

ro

02 Apr, 2015 16:15 1053 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, au efectuat, în zilele de 31 martie 2015 şi 02 aprilie 2015, un număr de 79 percheziţii domiciliare şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale de pe raza  judeţelor Constanţa, Tulcea, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi municipiului  Bucuresti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat format din 15 persoane, constituit în vederea săvârşirii  infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

    În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2009 – 2015, membrii grupării, folosindu-se de un grup de 20 societăţi comerciale tip fantomă, au emis către 250 de societăţi comerciale documente contabile justificative care nu au la bază operaţiuni comerciale reale.

    Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau  achitate în conturile  societăţilor comerciale tip fantomă, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicaţi   în numerar şi restituiţi beneficiarilor reali.

    Prejudiciul produs de către cele 250 de societăţi comerciale  prin eludarea plăţii către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este de  50 milioane de lei.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie  din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bucureşti și Galaţi, Inspectoratelor de Poliţie Județene Galaţi și Constanţa, Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, precum și lucrători ai Gărzii de Coastă.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii