Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 18 Decembrie 2015

ro

18 Dec, 2015 18:17 1502 Marime text
 La data  de 17.10.2015 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi  au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Jallouli Abderrahman, cetăţean tunisian  şi Bercea Anca-Georgeta, cetăţean român, pentru săvârșirea infracțiunilor  de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc.

     În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015 inculpatul Turki Skander a constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, cu scopul introducerii în România a unor cantități de droguri de mare risc (cocaină și ecstasy –MDMA) și droguri de risc (cannabis) care erau expediate din Olanda, prin intermediul unei firme de curierat.
     Ulterior, la grupul infracţional organizat  a aderat și inculpata Bercea Anca-Georgeta care avea rolul de a expedia coletele care conțineau droguri de droguri de mare risc (cocaină și ecstasy –MDMA) și droguri de risc (cannabis) către inculpatul Jallouli Abderrahman care avea rolul de a comercializa drogurile primite de la inculpatul Turki Skander, către consumatori de pe raza municipiului Iași.

     Cu ocazia percheziţiilor domiciliare  au fost găsită şi ridicată cantitatea de  700 g. de canabis, 1.638 de comprimate ecstasy, 20 g. de cocaină, 10 timbre de LSD, 1.340 de euro, 5.822 de lei, 4 laptopuri, 1 sistem informatic, 2 HDD, 7 telefoane mobile, 7 cartele SIM, 4 carduri de memorie, 8 cântare electronice, o instalaţie pentru cultivare şi întreţinere indoor de plante de cannabis, dispozitive de iluminat, ventilat, preparat şi ambalat, 2 kit-uri pentru identificarea cocainei.

     La data de 17.12.2015  Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.
    Totodată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi  au solicitat instanţei de judecată  arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Turki Skander.

     Acțiunea  a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a  Criminalității Organizate Iaşi.
    Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciului Român de Informaţii.
     Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii