Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 17 Decembrie 2015

ro

17 Dec, 2015 12:40 1055 Marime text
La data de 17.12.2015  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava  împreună cu lucrători de poliţie  din cadrul IPJ Suceava  au efectuat la data de un număr de 29 percheziţii domiciliare pe raza județului Suceava, dintre care 23 la  puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional  organizat specializat în evaziune fiscală,  spălare de bani și bancrută frauduloasă.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 pe raza judeţului Suceava s-a constituit un grup infracțional organizat format din 4 suspecţi, grup  la care ulterior au aderat şi alte persoane şi care prin intermediul unor societăţi comerciale au desfășurat activități de evaziune fiscală în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice.

    Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.
    Suportul de specialitate  tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi a inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii