Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 13 Martie 2015

ro

13 Mar, 2015 19:51 1251 Marime text
 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi  împreună cu poliţisti de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Iaşi au efectuat, la data de 12.03.2015, un număr de 42 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în contrabanda cu ţigarete.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie 2014 – martie 2015, membrii grupării, formată din cetăţeni români şi moldoveni, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus fraudulos pe teritoriul Romaniei, din Republica Moldova, prin sustragere de la controlul vamal,  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate  pe raza judeţului Iaşi.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate  30.700 pachete cu ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciza R.Moldova, 5 autovehicule (Opel Astra, VW Transporter,  Dacia Pick-up, Ford Tranzit, Opel Vectra), importante sume de bani (112.115 lei şi 13.800 Euro), aparatură specifică de supraveghere/monitorizare (binoclu, aparatură de vedere pe timp de noapte etc), 83 telefoane mobile, 4 lansete, 1 barcă pneumatică, obiecte şi înscrisuri utile cauzei.

    Totodată, în perioada documentării activităţii infracţionale, a mai fost găsită şi ridicată cantitatea de peste 190.000 pachete cu ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de peste 380.000 euro. 

    Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ  400.000 euro.

    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Iaşi au fost aduse, în vederea audierii,  un număr de 40 de persoane iar faţă de 11 inculpaţi s-a luat măsura preventivă a reținerii  pentru 24 de ore.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.
    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

    Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii