Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT - 06.09.2014

ro

06 Sep, 2014 15:45 1104 Marime text
    Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.) Arad împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu – Arad și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea au stopat activitatea infracțională a unei persoane suspectate de implicare în traficul internațional de droguri de mare risc.

    Cetățeanul turc Kaymak Kayhan, 39 de ani, șoferul unui TIR înmatriculat în Franța, a fost prins în noaptea de 05 spre 06 septembrie la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, din județul Arad, în timp ce încerca să treacă granița către Ungaria, folosind documente de identitate falsificate. El a prezentat polițiștilor de frontieră un paşaport fals, aparent emis de autorităţile bulgare pe numele Myumyunov Redzhep. În urma controlului efectuat a fost găsită cantitatea de 56,51 de kg MDMA (203.480 de comprimate), disimulată în pereții autotrenului condus de cetățeanul turc.

    Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au dispus astăzi începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale față de cetățeanul turc Kaymak Kayhan pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic ilicit de droguri de mare risc.

    Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Kaymak Kayhan, sub identitatea falsă amintită mai sus, a introdus drogurile în România în data de 30 august 2014, prin PTF Borș din județul Bihor, a transportat-o apoi pe ruta Borş-Oradea-Bucureşti-Arad şi a încercat să o scoată din ţară, în data de 05.09.2014, prin PTF Turnu.

    Procurorii DIICOT – BT Arad au solicitat astăzi Tribunalului Arad arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instanței a admis solicitarea procurorilor DIICOT și au dispus emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii