Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă DIICOT - 05.06.2015

ro

05 Jun, 2015 17:22 983 Marime text
  La data de  2.06.2015, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au depistat o cultură de cannabis, amenajată într-o hală din comuna Copalnic Mănăştur, din judeţul Maramureş.

    Cu ocazia cercetării la faţa locului au fost depistate  2.456 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, având un sistem de irigaţie, confecţionat artizanal, alimentat cu apă de la un puţ aflat pe terenul ce împrejmuieşte clădirea. De asemenea, pentru dezvoltarea optimă a plantelor s-a amenajat o instalaţie electrică pentru iluminat şi încălzit, de asemenea confecţionată artizanal, racordată ilegal la sursa de curent electric.

    Totodată, au fost găsite,     în diverse recipiente de plastic (saci, pungi, lădiţe) muguri de cannabis uscaţi, fie deja măcinaţi şi pregătiţi pentru consum, fie o parte care urma să fie supusă procesului de măcinare cu ajutorul unui dispozitiv, în interiorul căruia se găseau urme vegetale din planta menţionată.

    Din verificările efectuate, s-a stabilit că imobilul aparţine suspectului T.J.C.A, cetăţean străin.

    Cantitatea totală de muguri de cannabis depistată a fost de 41,95 kg, în valoare de peste 690.000 euro.

    Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus faţă de suspectul T.J.C.A începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc prev. de art. 2 alin. 1, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod pen.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Maramureş şi specialişti criminalişti din cadrul I.P.J. Maramureş.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii