Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa 2 DIICOT 30 Iunie 2015

ro

30 Jun, 2015 12:19 997 Marime text
 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al inspectorilor antifraudă  din cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, au efectuat în data de 30.06.2015 un număr de 6 percheziţii domiciliare  la sediul social şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Bihor precum şi la locuinţele administratorilor/asociaţilor, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală.

     Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă Fiscală.
    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 - 2014, reprezentanţii societăţii NATURAL FRUIT SRL au constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală prin crearea unui circuit tranzacţional fără conţinut economic real, al cărui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contribuţiilor la bugetul de stat.

    Astfel, membrii grupării au  înfiinţat mai multe firme în Ungaria, pe numele unor interpuşi, persoane cu cetăţenie română, domiciliaţi în judeţul Bihor.
    Există suspiciuni că operaţiunile de livrare declarate şi înregistrate în contabilitate, către societăţile ungare din circuit, controlate prin interpuşi nu au avut la bază operaţiuni reale, încercându-se astfel disimularea realităţii fiscale prin crearea unei aparenţe privind existenţa unor operaţiuni care în fapt nu au existat, cu scopul de a crea în mod artificial TVA deductibil şi de a diminua nelegal impozitul pe profit datorat.

    Astfel, a rezultat că beneficiarul operaţiunilor fictive din acest lanţ tranzacţional creat artificial a fost societatea NATURAL FRUIT SRL, aceasta având ca obiect de activitate ˝Comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor˝, care prin exercitarea dreptului de deducere pe baza documentelor emise în acest circuit, şi-a diminuat nelegal TVA de plată cu suma de 3.607.332 lei şi impozitul pe profit cu suma de 2.404.888 lei, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind de 6.012.220 lei.

    În cauză au fost instituite de către inspectorii antifraudă măsuri asigurătorii în baza OG nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, asupra conturilor bancare curente de disponibilităţi ale societăţii NATURAL FRUIT SRL, în valoare de 4.758.344 lei.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii