Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa 2 DIICOT - 30.03.2015

ro

30 Mar, 2015 15:11 1031 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial  Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au surprins în flagrant, în noaptea de 28/29.03.2015, patru  suspecţi, cetăţeni bulgari, în timp ce montau/demontau mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) împreună cu datele conţinute de acestea, de la un număr de 4 ATM-uri aparţinând unor bănci de pe raza municipiului Bucureşti.

     În cauză exista suspiciunea rezonabilă că suspecţii, în cursul lunii martie, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procedat la instalarea unor dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare  pe ATM -urile aparţinând mai multor  bănci situate pe raza municipiului  Bucureşti, iar ulterior au demontat si ridicat instrumentele respective împreună cu datele conţinute de acestea.

    Totodată, suspecţii au fost surprinşi  în timp ce transmiteau la distanță, prin intermediul Internetului, datele obținute urmare skimming-ului către persoane aflate în străinătate.

    Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate dispozitive de copiere a datelor de pe cardurile bancare şi  a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor  de pe  bancomate, laptopuri, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri bancare, printre care şi cele utilizate pentru testarea dispozitivelor.

    Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial  Bucureşti au luat măsura preventivă a reţinerii  faţă de cei patru inculpaţi, iar Tribunalul  Bucureşti  a dispus arestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 zile.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii