Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat privind participarea reprezentanţilor Consiliului Superior la Magistraturii la cea de-a 10-a Conferință Internațională a Reţelei Balcanice și Euro-mediteraneene a Consiliilor Judiciare

ro

29 May, 2015 18:44 1013 Marime text
În perioada 27 – 29 mai 2015 a avut loc la Tirana, Albania, cea de-a 10-a Conferință Internațională a Reţelei Balcanice și Euro-mediteraneene a Consiliilor Judiciare, eveniment găzduit de Înaltul Consiliu Judiciar din Republica Albania.

Tema conferinței a fost dedicată aspectelor de interes comun privind rolul consiliilor judiciare în garantarea independenţei şi imparțialității sistemelor judiciare din statele membre ale rețelei.

La conferință au participat reprezentanţi ai zece state membre, alături de reprezentanți ai delegației Uniunii Europene în Albania, ai Consiliului Europei, Asociației Internaționale a Judecătorilor, Asociației Europene a Judecătorilor, membri ai Înaltului Consiliu Judiciar din Republica Albania și alte oficialități din domeniul judiciar.

Din partea Consiliului Superior al Magistraturii din România au participat domnul procuror Bogdan Gabor, vicepreședinte, domnul judecător Nicoale Horațius Dumbravă, membru CSM, și domnul procuror Cătălin Popescu, director al Direcţiei Afaceri Europene, Relaţii Internaţionale şi Programe.

Cu această ocazie a fost adoptată Declaraţia - document prin care statele membre au subliniat rolul cheie al consiliilor judiciare în garantarea independenței și imparțialității sistemului judiciar, aflate în strânsă legătură cu responsabilitatea ce revine acestuia în asigurarea supremației legii. Declarația prezintă interes pentru toate statele din regiunea balcano-mediteraneeană și vizează unificarea standardelor și bunelor practici în materia eticii și a răspunderii magistraților.

În același cadru, a fost aleasă noua conducere a rețelei, stabilindu-se totodată prioritățile de realizat până la conferința ce se va desfășura anul viitor, cu tema independența magistraților ca factor de eficientizare a activității justiției și rolul mass media în garantarea independenței acesteia.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii