Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a domnului Tudose Liviu Mihail

ro

24 Mar, 2016 12:24 1647 Marime text
Comunicat de presă
 
privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a domnului Tudose Liviu Mihail, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi a domnului Mihăilă Aurelian Constantin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti
 
 
 
            În şedinţa din data de 23 martie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat luarea măsurilor reţinerii şi arestării preventive a domnului Tudose Liviu Mihail, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi a domnului Mihăilă Aurelian Constantin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.
 
Hotărârile au fost luate în baza art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform căruia „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la procurori” şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit căruia „Judecătorii, procurorii şi magistraţii - asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii”.
Solicitările de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive au fost prezentate Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni.
 
 
 
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii